browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

TECHNIKAI INFÓK

Kedves Csapatok!

Immár a negyedik NágoChallenge Teljesítmény- és Túlélőtúrát rendezzük 2018 május elején, amelyhez most néhány hasznos információval szolgálunk és közzétesszük a technikai információkat is. Azoknak, akik részt vettek valamelyik eddigi versenyünkön lesznek ismerős részek, de tudjátok „egy újszülöttnek minden vicc új”.

Versenyünk egy szimulációs játék: megpróbálunk egy elképzelt helyzetet – leghűebben a valósághoz – lemásolni/megvalósítani.

A helyzet a következő:wilderness-couple-camping-tent-fire

Egy öt fős csapattal kell egy küldetést teljesítenetek: „A” pontból kell eljutnotok „B” pontba. A csapatnak együtt, épségben kell célba érnie! Az út során csomó akadályt kell leküzdenetek. A küldetés végrehajtására adott időtök lesz, de ügyesnek kell lennetek, mert a vadon veszélyes! Az útvonal kötött, minden meghatározott pontot érintenetek kell majd. Ezeken a pontokon (állomások) le kell küzdenetek az adott akadályt és együtt épségben el kell jutnotok Igalba, a gyógyfürdő medencéjébe! Ha jól dolgoztok és küzdötök, akkor a vadonból újra eljuttok a civilizációba és vár bennetek a megérdemelt jutalom (étel, ital, fürdés, szauna, stb.)

Mit vihettek magatokkal?

Az idei versenyen a csapatok szabadon dönthetik el, hogy milyen felszereléssel indulnak útnak. Rátok van bízva, hogy hány darab és mekkora hátizsákot visztek, illetve abban milyen cuccokat cipeltek magatokkal (a kivételekről később). Túl sok cuccot felesleges vinnetek, de minden olyan legyen nálatok, ami egy 10 órás túrán szükséges lehet, például gyógyszer, női versenyzőknek higiéniai termékek, papír zsebkendő, WC papír, szappan. Előfordulhat, hogy – egyes feladatoknál – bizonyos eszközök használatát korlátozzuk majd, de attól még lehet nálatok. Például: előfordulhat, hogy az adott feladat megoldásánál nem használhattok okostelefont, vagy valamit úgy kell megoldanotok, hogy az egyébként nálatok lévő bicska hasznos lenne.

Tehát szabad a vásár a pakolásnál, de van, ami kötelező:

  • legalább 1 okostelefon,
  • egy több funkciós kés (bicska),
  • 2 pár munkás kesztyű,
  • egy láthatósági mellény,
  • egy íróeszköz (toll) kell, hogy legyen nálatok.

A láthatósági mellényt minden közúton való haladás közben egy csapattagnak viselnie kell! Ezen cuccok beszerzése a csapatok feladata, meglétüket a rendezőség ellenőrzi majd. Lesznek dolgok, amiket mi biztosítunk Nektek, illetve az út során is lesz lehetőség bizonyos dolgok vételezésére. Személyi igazolvány és lakcímkártya kötelező, mert az ördög nem alszik!

Javasolt, hogy a felszerelés időjárástól függő átlagos túrafelszerelés legyen. Számítani kell arra, hogy egyes feladatoknál a ruházat szennyeződhet, károsodhat, persze egy mosás és a varrónő majd helyre hozza, de azért ne a vadiúj/extra drága Nike cuccotokban gyertek! „Játszós ruhában” legyetek! 🙂

A verseny ideje alatt a folyadékról és az étkezésről a rendezőség gondoskodik, tehát semmi ilyen nem lehet nálatok. Ezt ellenőrizni fogjuk! (kivéve: cukorbetegeknél lehet édesség.)

Ezen túl minden csapatnál legyen készpénz, ha valamit venni akartok a nyitva lévő boltokban vagy vendéglátóhelyeken, ami ebben az évben nincs tiltva.

A későbbiekben a vezérbikáknak küldünk egy e-mailt, amely a szállás, szállítás és egyéb technikai információk tekintetében fog fontos kérdéseket tartalmazni. (A részletek pár napon belül.) Ezekre válaszolnotok kell, a válasz határideje 2018.05.05. 03:30

Ebben a levélben lesz a felelősségvállalási nyilatkozat – amelyet elolvasás után – minden csapattagnak alá kell írnia! Az aláírt papírt a rajtnál kell majd leadni.

Mindenkinél legyen fürdőruha, törülköző, papucs, hiszen a cél a strandon van, ahol még feladat is lesz!

A csapatok rajtszámot kapnak a túra során, amelyet jól láthatóan elől a verseny teljes ideje alatt valakinek (lehetőleg a vezérbikának) viselni kell majd!

Milyen feladatokat kell megoldani?

2 alapvetően különböző állomás lesz:

  1. Nevezzük feladatmegoldós állomásnak. Itt a helyszínen lévő rendező utasítása – általában írásban fogjátok megkapni, hogy mi a feladat és mi a jutalom/büntetés – alapján különböző feladatot kell végrehajtani. Ez lehet erőt igénylő (mint Fekete László), lehet észt igénylő (mint Vágó István), kreativitást igénylő (mint Rubik Ernő), bátorságot igénylő (mint Kolumbusz Kristóf), tréfás (mint Antal Imre), ügyességet igénylő (mint Lionel Messi). Ezeken a helyeken a rendező vagy az ott lévő írásos utasítás mondja meg, hogy az adott feladatot hány főnek kell teljesíteni (mindenkinek vagy csak a csapat néhány tagjának), de mindenkinek ott kell lennie egy időben! A feladatok sikeres teljesítése esetén időjóváírás jár. Lesz, olyan feladat, ahol önmagában a teljesítésért nem jár „jutalom”, de a legjobb/leggyorsabb/legügyesebb/legokosabb öt csapat kap majd jóváírást. (nyilván ez csak akkor derül ki, hogy Ti közte vagytok-e, ha mindenki teljesítette az adott feladatot. A feladat végrehajtására limitidő lesz meghatározva, azon belül kell teljesíteni az adott feladatot. Ha egy csapat meg sem próbálja a feladatot végrehajtani, akkor a limitidőt várakozással kell töltenie. Ezt előre jelezni kell a helyszínen lévő rendezőnek. Kérjük, hogy ezzel csak végszükség esetén éljetek (sérülés, megfogyatkozott csapatlétszám) mert ez sértené a fair play szellemét.
  2. Nevezzük pecsételős/gyűjtögetős állomásnak. Olyan feladatok teljesítését jelenti, ahol vagy az ottlétet kell pecsételéssel/selfie-vel igazolni, vagy az adott helyen lévő információt kell feljegyezni és a későbbiekben felhasználni. Az ilyen helyekre lehet, hogy csak a csapat néhány tagjának kell eljutni. Erre vonatkozólag megfelelő időben és helyen lesz pontos utasítás.

Szabályok:DSCN2921

A csapatoknak végig együtt kell maradni (kivéve 2. pont). 1 fő, 5 óra versenyidő után kiszállhat, ezt telefonon jelenteni kell a főhadiszállásnak. Szükség esetén őt a versenyközpontba szállítjuk. Innentől ez a csapat 4 főből áll. (ez nem számít hibának)

Ha az előírtnál kevesebben érik el az előírt pontokat és/vagy a célt, az a verseny feladását jelenti. Ilyenkor a csapat vagy elmegy a célhoz, vagy megpróbálja a hátralévő feladatokat teljesíteni, de nem lesz értékelve.

Az idei versenyen minden csapat egyszerre 03:30- kor rajtol. 03:15-kor lesz egy eligazítás a Faluházban, ahol megkapjátok a szükséges instrukciókat és eszközöket. Itt lesz lehetőség azoknak a cuccoknak a leadására, amit nem akartok cipelni, de a célban szükségetek lesz rá. Ehhez minden csapat maximum 2 db dobozt (56x33x41 cm, Ikea költöztető doboz) kaphat, amelyet a rendezőség a célhoz szállít.

Szállás: Tekintettel a korai rajtidőpontra ingyenes szálláslehetőséget biztosítunk azoknak, akik ezt 2018.05.05 03:30-ig kérik. A szállás a Nágocsi Faluházban található, ahol a megérkezés után fejenként egy darab szivacsot (200x80x10cm) tudunk biztosítani. Minden másról saját hatáskörben kell gondoskodni. Ezzel a szivaccsal a Faluház azon részén találhatsz magadnak nyugvóhelyet, ahol sikerül. Lehettek másokkal egy légtérben, húzódhattok egy kicsit nyugodtabb helyre. Rendelkezésre áll zuhanylehetőség és WC.

Ha kértek szállást, akkor azt legkésőbb 22.00-ig el kell foglalni, hogy a többieket se zavard és a rendezőknek is legyen egy kis idejük aludni. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy Nágocson a bolt 18.00 órakor zár, csak a kocsma lesz nyitva kb. 21.00 óráig, tehát vásárolni már nem nagyon tudtok, kenyeret egyébként se lehet kapni 12.00 óra után. Viszont a Faluházban lesz egy kis falusi vendéglátás: bor, szóda, szörp, zsír, vöröshagyma, kenyér, lekvár, stb.

Még egy dolog/kérés: 23.00 után senki ne zavarja a többieket, mert másnap 03:30-kor rajt lesz.

A feladatok/állomások pontosan megadott sorrendben teljesítendők, az eredményes célba érkezéshez mindegyiket teljesíteni kell. Lesznek olyan helyek, ahol egy kupacban több feladat található (2-3). Itt rátok van bízva a sorrend.

Összesen 12-14 feladatos pont lesz, és 2-4 pecsételős/gyűjtögetős.

Ha egy állomásra érkezéskor már van ott csapat, akkor várakozni kell – lesni szigorúan tilos! – természetesen a várakozási időt jóváírjuk. A legtöbb helyen több csapat fogadásához elegendő személyzet lesz, tehát ha már van valaki az állomáson az nem jelenti azt, hogy várakozni kell! Kérdezzetek! A várakozás szempontjából szűkebb keresztmetszetű helyeken kérjük türelmeteket, az itt töltött idő kiválóan alkalmas lesz a térkép tanulmányozására, a taktika kidolgozására és megbeszélésére, pihenésre.

Minden állomásnál az első teendő az érkezési és az utolsó teendő a távozási idő rögzítése plusz a rendező személy – ha van ilyen – aláírása a menetlevélen.

Pecsételős/gyűjtögetős helyeken ilyen nincs.

A kapott térkép pontos, a célnak megfelelően használható lesz. A menetlevél segítségével az állomások könnyen megtalálhatóak lesznek, bár néha nem közvetlenül az út mellett lesznek. Az állomás elnevezése és a hozzáfűzött segítő kifejezés alapján a helyek nagy valószínűséggel meghatározhatók lesznek, ha nem akkor, gondolkodni kell, ha az se megy, akkor hívni kell a főhadiszállást, de ez időbüntetéssel jár majd. Az állomás neve az ott végrehajtandó feladatra utal (általában egy híres ember), a hozzáfűzött kifejezés pedig a hely könnyebb megtalálását segíti majd.

Példa: Lumiére testvérek – homokozó. Megfejtés: az óvodai homokozónál (az a térképről nagyjából látható, hogy hol van az a pont) filmezéssel kapcsolatos feladatot kell megoldani. Ez csak egy példa volt, ilyen valószínűleg nem lesz majd!

Súlyos félreértés/hiba estén – pl. biztosak vagytok benne, hogy jó helyen jártok, de nincs ott semmi – hívni kell a főhadiszállást és az onnan kapott utasítás lesz a perdöntő. Kérjük, hogy ezzel csak „vis maior” esetén éljetek, de akkor a lehető leghamarabb!

hiking-in-east-greenland-1Értékelés: a legtöbb feladatnál egyértelműen eldönthető, hogy a feladat teljesítése sikerült-e vagy nem. Pl: ha valamit 1 percig kell csinálni, akkor az 57 másodperc sikertelen teljesítés. A versenybíró ilyen esetben nem mérlegelhet. Vitás esetben a döntés a vezető versenybíró joga, ez ellen fellebbezésnek helye nincs.

Sikeres teljesítés esetén általában időjóváírás lesz, vagy olyan információkhoz/segítséghez való hozzájutás, amely a későbbiekben előnyt jelent majd. Sikertelen teljesítés esetén legtöbbször időbüntetés lesz, esetleg egyéb büntetés is elképzelhető. A feladatok elkezdése előtt tudni fogjátok a jutalom vagy büntetés mikéntjét.

A verseny végeredménye a rajt és a cél között eltöltött a tiszta versenyidő alapján derül ki. (Pályán töltött teljes idő – várakozások – időjóváírások + időbüntetések)

A szabályok szerint versenyző, a legrövidebb időt elérő csapat a győztes.

Díjazás: nincs, csak eredményhirdetés, várhatóan 18.00-kor. A hivatalos végeredmény 05.13-án az esti órákban, a verseny honlapján lesz elérhető.

A verseny célja elsősorban a sikeres teljesítés, önmagunk legyőzése, a feladatok megoldása, nem pedig a többi csapat legyőzése. Átéled, ha túléled!

Ha olyan feladat lenne, amelyben alkoholt kell fogyasztani, azt csapatonként 2 – 2 fő kihagyhatja, akkor is, ha már csak négyen vannak.

A versenyközpontban lesz lehetőség öltözésre, a verseny után a strandon fürdésre/zuhanyzásra. Itt szauna is található és használható. Parkolás Nágocson biztosított. A célból a rajthelyre térítés ellenében (500 Ft/fő), előzetes jelentkezés alapján 16.00 és 18.30 órakor busz indul majd. Ha valaki a célból már nem akar visszamenni Nágocsra, annak az autója Igalra jutásáról magának kell gondoskodnia. Célszerű 1 segítővel jönni, aki átviszi az autót. A versenyzők a strandbelépőt a nevezési díjban foglalva megkapják, a kísérők kedvezményesen vásárolhatnak majd.

A rajt tehát 03:30-kor. Számításaink szerint a menetidő a 28-30 km távon 7-9 óra lesz, a feladatokra összesen 2-2,5 óra kell, a célba érkezés így 13.00 – 15.00 óra között várható, vagyis még mindenkinek lesz lehetősége, hogy élvezhesse a gyógyfürdő szolgáltatásait.

A strandon még lesznek feladatok, amelyekben csapatonként több embernek (2-3 fő) kell részt vennie.

Rendkívüli időjárás vagy más előre nem látható esemény esetén a változtatás jogát a rendezőség fent tartja.

A versenyen mindenki saját felelősségére indul!

A verseny utáni étkezés és vendéglátás benne foglaltatik a nevezési díjban.

Tehát a verseny után: Eszem – iszom,

 Jó versenyzést, balesetmentes versenyt és jó időt kíván:

A rendezőség.

Ui: Amennyiben kérdésetek van, írjatok e-mailt, mindenre megpróbálunk válaszolni!

Technikai infók letöltése

facebook-logoletöltésGMail-1